Hazinetül Esrar PDF indir


Bu Hazinetül Esrar kitabı, Kur'ân-ı Kerîmin mâhiyetini, ona ait bazı özellikleri ve çeşitli âyet-i kerimelerin okunuş ve yazılışındaki bazı maddî ve manevî hususiyetleri, âyet-i kerimeler, hadisi şerifler ve büyük imamların sözleri ile açıklamaktadır. Ancak burada bu kitapta yazılanlardan istifade etmek isteyen müslümanlar ilk önce şu hususlara dikkat etmelidir:

 
1- Bir kimse hadîs-i şeriflerde haber verilen hususları okurken veya okuturken ilk önce ve kesinlikle niyetini ihlaslı (samimi) kılıp şifâyı verenin Ailahü Teâlâ olduğunu unutmayıp okunan şeylerin bir vesile olduğunu bilmelidir.
 
2-Kişinin hastalıklarında veya işlerinde tevekkülü elden bırakmaması yani her türlü maddî ve tıbbî çareleri sonuna kadar kullandıktan sonra hadîs-i şeriflerde haber verildiği şekilde okunması lazım gelenleri okuyup, okutup manevî tedbirini de aldıktan sonra hastalığının veya işlerinin neticesini Allahü Teâlâ'ya havale etmesi gerekir."Ben şunu okudum, şunu yaptım fayda görmedim, böyle şey mi olur, bunlar faydasız şeylerdir"gibi düşüncelere asla sahip olmamalıdır.
 
  Yapacağı işlerde, hastalıklarında maddî, tibbî, manevî ve diğer bütün tedbirleri almalı dünyada yaşaması itibarı ile dünyevi şartları yerine getirmeli sonra da manevi yollarına tevessül etmelidir. Sonra da neticesini Allahü Teâlâ'dan beklemelidir. Neticesi istediği gibi olmadığında tekrar etmeli, olmadığı için kusuru kendi nefsinde aramalıdır.
Link 1
https://yadi.sk/i/OUDu3zo0gPevg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder