0-36 AY ÇOCUK BAKIMI, BESLENMESİ VE SAĞLIĞI PDF KİTAP İNDİR




Tüm toplumlarda çocuklar, geleceğin yetişkini olarak özveriyle yetiştirilen, eğitilen ve eldeki tüm olanaklar kullanılarak, gereksinimleri karşılanan değerli bireylerdir. Doğduğu andan itibaren çocuğun karnının doyurulması, altının temizlenmesi ve uyku ihtiyacının giderilmesinin yanında zamanla sevgi, ilgi ve oyun gibi yaşla değişim gösteren yeni gereksinimleri de ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle yetişkinler çocuğun temel gereksinimlerini karşılamak için bu konuda neler yapmaları gerektiğini çok iyi bilmelidirler. 

Özellikle 0-12 aylık süreçte çocuk tamamen bir başkasına bağımlı olarak yaşamını sürdürür ve bu dönemde onun gereksinimlerinin karşılanması, sağlığının korunması, yeterli ve dengeli beslenmesi geleceği açısından büyük önem taşır. Yenidoğanın Fiziksel Görünümü ve Özellikleri Doğum sonrası ilk 4 hafta içindeki bebekler yenidoğan olarak adlandırılırlar. 

Yenidoğanlar doğum özelliklerine göre Normal, Prematüre, Düşük Doğum Ağırlıklı, Tosuncuk ve Sürmatür olarak 5 grupta ele alınabilirler. Bunlar;

 

0-36 AY ÇOCUK BAKIMI, BESLENMESİ VE SAĞLIĞI PDF KİTAP İNDİR

https://yadi.sk/i/yuEhkB5UzgEzc



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder